Pizza po taliansky? Recept na ozaj chrumkavé cesto!
19. 4. 2024, 15:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 21:40)

Video Player is loading.
Neviete čo na raňajky? Pripravte si ich večer TEASERZdroj: Canva
Reklama
Tajomstvo lahodného, tenkého a chrumkavého cesta je v pomalom kysnutí a prudkom pečení. Prípravu si teda naplánujte deň vopred.
Potrebujeme:

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Domáca pizza chutí najlepšie!
- 500 g hladkej múky
- 3 PL olivového oleja
- 20 g čerstvého droždia
- 250 ml vlažnej vody
- 1 lyžička soli
Náplň:
- 400 g sterilizovaných paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL sušeného oregana
- 200 g cherry paradajok
- 250 g mozzarelly
- zväzok čerstvej bazalky
- soľ a korenie
Už ste počuli náš podcast?
Postup nájdete na ďalšej strane ►►►

Video Player is loading.
RECEPT na zdravú a ľahkú PIZZU bez múky. Z tejto nepriberieteZdroj: Instagram@Plateful.ly
Postup:
Zdroj: Shutterstock
Pizza po taliansky, s paradajkami a mozzarellou.
- Do misky nasypte preosiatu múku a soľ. Vo vlažnej vode si rozmiešajte droždie a olej. Zmes postupne prilievajte k múke a vypracujte hladké, nelepivé cesto. Misku zakryte potravinárskou fóliou a dajte na noc do chladničky. Nechajte kysnúť do druhého dňa.
- Na druhý deň dajte do nádoby na mixovanie sterilizované paradajky, pridajte očistený cesnak a oregano. Podľa chuti osoľte a rozmixujte na sugo. Rúru si predhrejte na maximum a uložte do nej aj plech. Z cesta odoberte štvrtinu a na pomúčenej doske rozvaľkajte do kruhu. Položte ho na papier na pečenie a na kus kartónu, z ktorého cesto na papieri presuniete na rozpálený plech.
- Cesto potrite sugom, poukladajte rozpolené cherry paradajky a natrhanú mozzarellu. Pridať môžete aj trochu bazalky. Ingrediencie si môžete doplniť podľa vlastnej chuti.
- Keď je rúra rozohriata, na horúci plech presuňte pizzu na papieri a rýchlo vráťte do rúry. Pečte približne 10 minút, až kým sa okraje nesfarbia do zlatista. Medzitým si pripravte ďalšiu pizzu. Hotovú pizzu posypte bazalkou a podávajte.
Dobrú chuť!