Reklama

Pizza po taliansky? Recept na ozaj chrumkavé cesto!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Neviete čo na raňajky? Pripravte si ich večer TEASER
    Zdroj: Canva
    Reklama

    Tajomstvo lahodného, tenkého a chrumkavého cesta je v pomalom kysnutí a prudkom pečení. Prípravu si teda naplánujte deň vopred.

    Potrebujeme:

    Domáca pizza chutí najlepšie!

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Domáca pizza chutí najlepšie!

    • 500 g hladkej múky
    • 3 PL olivového oleja
    • 20 g čerstvého droždia
    • 250 ml vlažnej vody
    • 1 lyžička soli

    Náplň:

    • 400 g sterilizovaných paradajok
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 ČL sušeného oregana
    • 200 g cherry paradajok
    • 250 g mozzarelly
    • zväzok čerstvej bazalky
    • soľ a korenie

    Už ste počuli náš podcast?

    Postup nájdete na ďalšej strane ►►►

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      RECEPT na zdravú a ľahkú PIZZU bez múky. Z tejto nepriberiete
      Zdroj: Instagram@Plateful.ly

      Postup:

      Zdroj: Shutterstock

      Pizza po taliansky, s paradajkami a mozzarellou.

      1. Do misky nasypte preosiatu múku a soľ. Vo vlažnej vode si rozmiešajte droždie a olej. Zmes postupne prilievajte k múke a vypracujte hladké, nelepivé cesto. Misku zakryte potravinárskou fóliou a dajte na noc do chladničky. Nechajte kysnúť do druhého dňa.
      2. Na druhý deň dajte do nádoby na mixovanie sterilizované paradajky, pridajte očistený cesnak a oregano. Podľa chuti osoľte a rozmixujte na sugo. Rúru si predhrejte na maximum a uložte do nej aj plech. Z cesta odoberte štvrtinu a na pomúčenej doske rozvaľkajte do kruhu. Položte ho na papier na pečenie a na kus kartónu, z ktorého cesto na papieri presuniete na rozpálený plech.
      3. Cesto potrite sugom, poukladajte rozpolené cherry paradajky a natrhanú mozzarellu. Pridať môžete aj trochu bazalky. Ingrediencie si môžete doplniť podľa vlastnej chuti.
      4. Keď je rúra rozohriata, na horúci plech presuňte pizzu na papieri a rýchlo vráťte do rúry. Pečte približne 10 minút, až kým sa okraje nesfarbia do zlatista. Medzitým si pripravte ďalšiu pizzu. Hotovú pizzu posypte bazalkou a podávajte.

      Dobrú chuť!

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Po manažérskej pozícii v divadle pôsobí od roku 2007 ako novinárka. Venovala sa spravodajským témam, zákulisiu televíznej tvorby a od roku 2022 problematike zdravia. Okrem písaného textu pripravuje aj obrazové a video materiály, zabezpečuje obsah na sociálnych sieťach. Má za sebou vysokoškolské štúdium teatrológie na VŠMU a poľštiny na FF UK.