Sú obľúbenou potravinou športovcov i ľudí, ktorí si strážia svoju váhu. Ovsené vločky sú bohatým zdrojom vlákniny, vďaka čomu dokážu zasýtiť na dlhšiu dobu. Vláknina pôsobí aj ako stabilizátor glukózy, prospieva tráviacemu traktu a bojuje proti zápche.
Pravidelnou konzumáciou ovsených vločiek môžete dostať pod kontrolu vysoký cholesterol. Môžu za to omega-3 nenasýtené mastné kyseliny vo vločkách. Okrem toho tieto látky zabraňujú vzniku krvných zrazenín a pôsobia protizápalovo.
Ešte zdravšia kaša
Aj vy zvyknete vločky uvariť v mlieku a potom ich už len dochutiť podľa vlastnej fantázie? Ešte jednoduchšou verziou na chutnú kašu je si vločky večer namočiť do vlažnej vody. Vďaka namočeniu začnú štiepiť sacharidy, získajú sladšiu chuť a niekto si ich potom už ani nedochucuje. Môžete si do nich pridať ešte štipku škorice, oriešky, hrozienka, kokos alebo brusnice, jogurt a na záver čerstvé ovocie, ktoré máte práve doma.
Nielen do kaše
Ak chcete pripraviť nejaký klasický recept zdravšie, stačí nahradiť klasickú múku rozomletými vločkami. Pomôže výkonny mixér. Do akých receptov môžete pridať ovsené vločky?