Avokádo obsahuje vitamíny A, C, E a B6, ktoré pomáhajú posilňovať bunky imunitného systému a zvyšovať ich odolnosť voči infekciám. Je bohaté na zdravé mononenasýtené tuky, ktoré môžu pomôcť znižovať zápal v tele. Obsahuje tiež antioxidanty glutatión, vitamín C aj vitamín E, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom v tele a oxidačnému stresu.
Recepty pochádzajú z magazínu Dobré jedlo.
Avokádové hrianky s pečeným cícerom a fetou
Avokádové hrianky s pečeným cícerom a fetou
Zdroj: Marek Bartoš
4 porcie, príprava 45 minút
Ingrediencie:
- 4 krajce chleba
- 1 avokádo
- 2 lyžičky harissy (pikantná omáčka)
- za hrsť mikrobyliniek
Na pečený cícer:
- 250 g sterilizovaného cícera
- 1 lyžička mletej papriky
- pol lyžičky rímskej rasce
- 150 g fety
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
- Pripravte pečený cícer: Cícer sceďte, nasypte na plech a nechajte oschnúť. Potom ho preložte do misky, pridajte koreniny, soľ podľa chuti a pokvapkajte olejom. Dobre premiešajte, znova nasypte na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte asi 30 minút.
- Krajce chleba nasucho opečte. Potrite tenkou vrstvou harissy a dobrou vrstvou nahrubo roztlačeného zrelého avokáda. Navrstvite upečený cícer a ozdobte bylinkami. Hneď podávajte.
Článok pokračuje na ďalšej strane ►►►