Máte chuť na niečo sladké? Osviežujúca bublanina je tou správnou voľbou. Výhoda je, že do cesta si môžete hodiť ovocie, ktoré máte po ruke. Či už sú to jahody, čerešne, či o pár týždňov ríbezle. Potešte chuťové bunky jednoduchým a rýchlym receptom.
Potrebujeme:
- 500 g ľubovoľného čerstvého ovocia
- 1 hrnček hladkej múky
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1 téglik bieleho jogurtu
- 4 lyžice oleja
- 2 ks žĺtky
- tretinu balíčka kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- tuk na vymastenie a strúhanku na vysypanie plechu
- 1 lyžicu hrubej múky na obalenie ovocia
Postup:
- V kuchynskom robote alebo mixéri dohladka rozmixujte mlieko, jogurt, žĺtky, cukor a olej.
- Vo väčšej mise zmiešajte oba druhy múky, vanilínový cukor a kypriaci prášok.
- Rozmixovanú zmes dôkladne zmiešajte s múčnou zmesou a cesto vylejte na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Rozotrite ho tak, aby bolo po okrajoch trochu vyššie.
- Ovocie umyte, podľa veľkosti nakrájajte na menšie kúsky, čerešne prípadne odkôstkujte. Posypte múkou, aby v koláči nekleslo, premiešajte a rozdeľte na cesto.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.