Tradičné jedlo môže chutiť skvelo aj vo vegánskej verzii. Stačí vymeniť mäso za strukovinu, a vyčarujete naozaj zdravé jedlo plné vlákniny a proteínov. Tip na tento vegánsky guláš máme z redakcie Dobré jedlo.
VEGÁNSKY ŠOŠOVICOVÝ GULÁŠ


Vegánsky guláš zo šošovice.
Zdroj: Shutterstock
Na 6 porcií budete potrebovať:
- 300 - 400 g zelenej šošovice
- 1 cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 g hnedých šampiňónov (môžu byť aj iné huby, prípadne sušené)
- 2 väčšie mrkvy
- 1 stonku zeleru
- 3 lyžice drvených paradajok alebo paradajkového pretlaku
- 200 ml suchého červeného vína
- 50 ml brandy alebo koňaku
- za hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 - 2 lyžičky tymianu
- 1 - 2 lyžičky rozmarínu
- 2 bobkové listy
- 1 lyžičku provensalských byliniek
- morskú soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 1 lyžicu kukuričného škrobu na zahustenie