Tip na tento recept máme z redakcie Dobré jedlo
Bryndzový osúch pre milovníkov bryndze
Slovenské
Zdroj: Laura Witteková
Bryndza sa nazýva aj "biele zlato" z dôvodu jej benefitov pre naše zdravie. Znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi, pôsobí ako prevencia pred osteoporózou, cukrovkou a zvyšuje imunitu. Vďaka probiotickým kultúram nám pomáha k správnemu tráveniu a prevencii pred rakovinou hrubého čreva.
Čo ešte viac vás môže presvedčiť o jej pozitívnych účinok, než len to, že si upečiete tento vynikajúci bryndzový osúch. Ulahodíte nielen svojich črevám, ale aj žalúdku.
Na 10 porcií budete potrebovať:
Cesto
- 300 ml vlažného mlieka
- pol kocky droždia (21 g)
- 1 lyžička cukru
- 500 g hladkej múky
- 50 g masla
- 1 lyžička soli
Plnka
- 200 g bryndze
- 150 g kyslej smotany
- 2 jarné cibuľky
- 1 žltá cibuľa
- pažítka na posypanie
Postup nájdete na ďalšej strane: