Možno ich máte v kuchyni dostatok, no len málo si uvedomujete ich silu. Bylinky a koreniny dokážu omnoho viac, než len vylepšiť chuť jedla. Výskumy zistili, že sa v nich nachádza takmer 200 rastlinných zlúčenín, ktoré majú pozitívne účinky na zdravie. Dokážu stimulovať imunitný systém, biologicky ovplyvniť fungovanie tela a tým predchádzať vzniku rakoviny.

Čítajte aj: Užitočné vitamíny v čase pandémie. Silní pomocníci pre zdravú imunitu

Bylinky a koreniny sú spojené s mnohými pozitívnymi účinkami na zdravie, napríklad vďaka silným antioxidačným vlastnostiam. Zdravotné prínosy pramenia z ich schopnosti zabezpečiť zmeny v určitých bunkových procesoch. Najmä v tých, ktoré sa podieľajú na uzdravovaní a delení buniek, ale aj ich prirodzenom zanikaní a imunokompetencii - schopnosti buniek na normálnu imunitnú odpoveď.

Pridajte tieto aromatické bylinky a koreniny do jedál a posilnite si tak imunitnú odpoveď tela. Rakovina vďaka ich účinkom nebude mať šancu! 

8 spôsobov, ako okoreniť jedlo a udržať si zdravie. Čítajte ►►►