Máte pri varení pocit, že vašim jedlám stále niečo chýba? Nepridávajte do nich viac soli, namiesto toho vyskúšajte čerstvé bylinky. Tie majú okrem fantastickej vône aj pozitívne účinky na naše zdravie.
Urobte si bylinkovú záhradku na okne. Ktoré sa oplatí pestovať?
Petržlenová vňať
Petržlenová vňať
Je jemne horkou bylinkou, ktorá umocňuje chuť nejedného jedla. Mnohí považujú petržlenovú vňať iba za skvelú zelenú ozdobu taniera, no v skutočnosti má priaznivý vplyv na zdravie nášho organizmu. Obsahuje vitamíny skupiny B a taktiež v nej nájdeme poriadne dávky vitamínov C, K aj E. Je účinným pomocníkom v boji proti rozličným infekciám a zápalom.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Je jemne horkou bylinkou, ktorá umocňuje chuť nejedného jedla. Mnohí považujú petržlenovú vňať iba za skvelú zelenú ozdobu taniera, no v skutočnosti má priaznivý vplyv na zdravie nášho organizmu. Obsahuje vitamíny skupiny B a taktiež v nej nájdeme poriadne dávky vitamínov C, K aj E. Je účinným pomocníkom v boji proti rozličným infekciám a zápalom.