Už naše staré mamy vedeli, že príroda nám ponúka účinné liečivá. Viete, ktoré prírodné antivirotiká pomôžu pri boji s nepríjemnými ochoreniami?
Cibuľa
Nechýba v kuchyni snáď žiadnej gazdinky. Cibuľa obsahuje alicín a je bohatá na kyselinu listovú, vitamíny B, C, E, minerály ako železo, zinok, fosfor, draslík a vápnik. Okrem toho má výborné antivirotické a antibakteriálne účinky, vďaka čomu ju môžeme zaradiť na prvé priečky rebríčka prírodných antivirotík. Zlepšuje činnosť srdca, ciev a podporuje trávenie. Cibuľu je najlepšie konzumovať v surovom stave. Ak sa chcete zbaviť nepríjemného cibuľového zápachu, stačí ak v ústach rozžujete petržlenovú vňať.
Med s cibuľou
Medovo-cibuľový sirup je pomocníkom pri prechladnutí, ktorý poznali už naše staré mamy. Recept je veľmi jednoduchý, z cibule vytlačte šťavu a primiešajte k nej teplý med. Denne užívajte aspoň 3 lyžičky.