Máte radi mrkvu? Vyskúšajte päť chutných dobrôt, ktoré nie sú vôbec náročné na prípravu.
Mrkvové mafiny
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme:
- 400 g postrúhanej mrkvy,
- 250 g hnedého cukru,
- 4 vajcia,
- 2 čl mletej škorice,
- 200 ml oleja,
- 1 kypriaci prášok do pečiva,
- 200 g gaštanovej múky,
- 200 g jemne mletej celozrnnej múky,
- 2 čl citrónovej šťavy.
Postup:
- Očistenú a najemno postrúhanú mrkvu dáme do misy. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a celé vajcia. Gaštanovú múku zmiešame s celozrnnou múkou, kypriacim práškom a mletou škoricou. Pridáme k mrkve, prilejeme olej a spolu premiešame.
- Silikónové formičky na mufiny naplníme do 2/3 cestom a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C upečieme.