Hubovo-estragónová paštéta
Lahodná hubová paštéta.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 70 g masla
- 2 šalotky
- 1 malý pór (biela časť)
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g hnedých šampiňónov
- 100 g húb šimej
- 2 lyžičky celozrnnej horčice
- 2 lyžice crème fraîche
- 3 lyžice nakrájaného estragónu
- kapari
- soľ, mleté čierne korenie
- extra panenský olivový olej
- šalát na podávanie
POSTUP
- Vo veľkej panvici rozohrejte maslo. Pridajte nadrobno nakrájanú šalotku, bielu časť póru a prelisovaný cesnak. Na nízkej teplote opekajte 7 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Zvýšte teplotu, pridajte očistené a nakrájané šampiňóny aj huby šimej a za stáleho miešania opekajte 10 minút, kým sa tekutina neodparí. Primiešajte horčicu, crème fraîche, paštétu osoľte a okoreňte. Varte ďalšie 2 minúty a pridajte estragón.
- Zmes nechajte vychladnúť a potom ju celú alebo len časť najemno rozmixujte.
- Paštétou natrite bagetu a podávajte ju s plátkom kapari a so šalátovými listami.