Jednému z obľúbených jedál vegánov a vegetariánov za posledné roky pribudli fanúšikovia aj v radoch mäsožravcov. Nielen pre to, že je super prílohou k čerstvej zelenine, ak sa chcete vyhnúť sacharidovým prílohám, ale aj vysoký podiel pre telo potrebných bielkovín.

Vymýšľajte!

A napriek tomu, že nevyžaduje dlhé státie pri sporáku, v kuchyni s ním nie je nuda. Vedeli ste napríklad, že pár kvapiek olivového, alebo aj iného, vášho obľúbeného za studena lisovaného oleja zvýrazní jeho chuť? Že doňho môžete pridať bylinky a koreniny podľa vášho gusta? Ale spojenie chutí, ktoré by vás určite nenapadlo, vám navrhneme v treťom recepte. Páni, to je dobrota!

Neprehliadnite ► RECEPT: Domáci je najlepší! Pripravte si hummus takto netradične

1. recept: Bylinkovo-avokádový dip

1. recept: Bylinkovo-avokádový dip1. recept: Bylinkovo-avokádový dip
1. recept: Bylinkovo-avokádový dip
Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Potrebujete:

  • ½ veľkého, zrelého avokáda
  • 240 gramov cíceru (vareného alebo z plechovky)
  • 1/3 hrnčeka tahini pasty
  • ¼ hrnčeka čerstvej limetkovej šťavy
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku
  • čierne korenie
  • ¼ lyžičky kmínu
  • čerstvý koriander
  • 2 lyžice olivového oleja
  • tekvicové jadierka

TOP zelená energia: Pohár tohto SMOOTHIE dodá 20 vitamínov, vlákninu a zdravé tuky

Postup
1. Všetky ingrediencie spolu mixujte. Po približne pol minúte pridajte olivový olej a premixujte na úplne jemnú, krémovú konzistenciu.
2. Osoľte, pridajte korenie a koriander podľa chuti.
3. Preložte hummus do misky, ozdobte lístkami koriandra a pokvapkajte olivovým olejom.

Tip: Ak ho chcete servírovať neskôr, prikryte ho potravinovou fóliou alebo pokvapkajte limetkovou šťavou, aby pre avokádo nezhnedol.

Ďalšie recepty►►►