Potrebujeme:
- 200 – 220 g hladkej múky,
- 80 g práškového cukru,
- 30 g masla,
- 1 lyžica medu,
- 1 vajce,
- pol lyžičky jedlej sódy,
- 1 lyžička mletého badiánu,
- malinový lekvár,
- posekané mandle.
Badián vás zahreje, venuje vám lepšie trávenie, odľahčí žalúdok, pomôže pri kašli a prechladnutí a pri strese tiež.
Zdroj: Júlia Šimáková
Postup:
Preosiatu múku s cukrom dáme do misky, pridáme zmäknuté maslo, med, vajce, jedlú sódu, mletý badián a spracujeme na hladké cesto. Vypracované cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku pol centimetra a formičkou vykrojíme koláčiky, ktoré uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté koláčiky na povrchu potrieme malinovým lekvárom a posypeme posekanými mandľami.