Netreba zrejme opakovať, že konzumácia banánov je veľmi zdravá. Ako čistý produkt prírody v sebe žltý banán skrýva množstvo živinových pokladov. No ak z nich pred konzumáciou odstraňujete jednu nenápadnú časť, živín získate podstatne menej. Upozornili na to kolegovia z Magazínu. O čo ide?
Bohaté banány
Banány sú výborné napríklad pri pálení záhy, podráždený žalúdok, ďalej na zápchu, pomôžu pri lepšom spánku a nervovom podráždení, dokonca upravia krvný tlak a zmiernia menštruačné kŕče. To všetko vďaka množstvu výživných látok. Banán je bohatý okrem draslíka, fosforu, vápnika, horčíka, medi aj na omega 3 a 6 mastné kyseliny, fosfor, selén i železo. Okrem toho obsahuje vitamín A, vitamíny skupiny B, céčko, éčko, káčko a dôležitú kyselinu listovú.
To všetko v plnohodnotnom množstve však získate iba v prípade, že z banána nevyhodíte jedu dôležitú súčasť. Ktorú? Pokračovanie na ďalšej strane.