Prečo práve špargľa? Táto plodina právom patrí k tým najobľúbenejším v zdravom jedálničku. Okrem vitamínu A, takmer všetkých béčok, C, E, a K obsahuje aj bohatú zásobu minerálov ako zinok, fosfor, vápnik či horčík. Množstvo prospešných látok si uchová aj po tepelnej úprave. Pozitívne ovplyvní libido, plodnosť, chudnutie, zdravie nervov a prospeje aj pleti apri zápalových ochoreniach ako reuma. Dokonca je ideálnym jedlom po opici. Prinášame tip na ľahký obed či večeru, v ktorej jej všetky benefity spojíte.
Ingrediencie na 2 porcie:
- ryža
- 2x kurací prsný rezeň
- 6 kúskov zelenej špargle
- soľ, čierne korenie
- korenie podľa chuti
- olivový olej a/alebo plnotučné maslo
- čerstvá bazalka, pažítka alebo medvedí cesnak
Ako špargľu pripraviť tak, aby chutila celej rodine? Pokračovanie na ďalšej strane...