Na raňajky si nemusíte pripraviť len pečivo z malinovým džemom. Z chutného ovocia si môžete upiecť priamo chlieb. Bez problémov nahradí pri sladkých raňajkách napríklad vianočku. Príprava malinového chlebíka vám zaberie približne hodinu a pol.
Potrebujeme
- 125 g masla
- 200 g polohrubej múky
- 130 g malín
- 2 vajcia
- 130 g práškového cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 2 lyžice kypriaceho prášku do pečiva
- 3 lyžice kyslej smotany
Na ozdobu:
- 200 g ricotty
- šťavu z jedného citróna
- balíček vanilínového cukru
- 50 g malín
Postup
- Maslo vymiešajte s 80 g práškového cukru. Celé vajcia vyšľahajte so zvyšným cukrom, pridajte polohrubú múku, kypriaci prášok, kyslú smotanu vymiešanú s vanilínovým cukrom a vyšľahané maslo s cukrom. Zľahka vmiešajte maliny.
- Cesto nalejte do vymastenej, múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a upečte vo vyhriatej rúre.
- Nechajte chvíľu postáť vo forme, potom vyklopte.
- Ricottu vymiešajte s vanilínovým cukrom a s citrónovou šťavou. Potrite vychladnutý chlebík a ozdobte malinami.