Krásne letné počasie a horúce dni vás lákajú k vode. Tak prečo by ste mali tráviť hodiny v kuchyni? Zameňte teplé obedy a večere za studené osvieženie. Rýchlo pripravené jedlo vás zasýti a aj schladí zároveň. Prinášame vám menu, ktoré máte hotové hneď a rovno na zjedenie. Receptami sme sa inšpirovali na webe Dobré jedlo.
Studená zeleninová polievka
Studená zeleninová polievka je v horúcich dňoch príjemným osviežením.
Zdroj: Shutterstock
Na 4 porcie budete potrebovať:
- 1 šalátovú uhorku
- 300 g stonkového zeleru
- 1 červenú papriku
- 1 žltú papriku
- 400 g paradajok
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 l paradajkovej šťavy
- 1 lyžicu tabasca
- šťavu z 1 limety
- soľ, mleté čierne korenie, mletú rímsku rascu
- olivový olej
Postup:
- Uhorku očistite, vyškrabte jadierka a nakrájajte nadrobno.
- Zeler očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Papriku umyte, odstráňte jadrovník a dužinu nakrájajte na malé kocky.
- Paradajky očistite, zbavte jadierok a dužinu nakrájajte rovnako na malé kocky.
- Cibuľu a cesnak ošúpte a nasekajte najemno.
- Všetku zeleninu zmiešajte, asi 10 lyžíc dajte bokom na ozdobu. Zvyšok zalejte paradajkovou šťavou a dochuťte soľou, korením, tabascom a limetovou šťavou.
- Polievku podávajte chladenú, posypanú odloženou zeleninou a pokvapkanú olivovým olejom.