Láskavec je pseudoobilnina, čo znamená, že štruktúrou aj spôsobom prípravy sa podobá tradičným obilným zrnám, ale botanicky sa zaraďuje do inej čeľade. Poznali ho vraj už Aztékovia pred osemtisíc rokmi a cenili si ho pre výživné vlastnosti. Dnes sa najviac pestuje v Číne, Mexiku či Amerike.
Výživná potravina
Je bohatým zdrojom bielkovín, aminokyseliny lyzín, železa, vápnika, horčíka, draslíka a vitamínov A, B, C, E. Prečo je taký úžasný? Pretože neobsahuje lepok, má nízky glykemický index, obsahuje zdravé omega 3 mastné kyseliny, minimum cukru a je plný vlákniny. To ho predurčuje na to, aby si na ňom pochutili všetci. Od celiatikov a diabetikov, cez vegánov a vegetariánov až po športovcov. Vhodný je pri redukcii hmotnosti, upravuje trávenie, zmierňuje zápchu a je vhodnou prevenciou proti rakovine hrubého čreva. Čo ešte viac dodať? Iba to, že pustite sa do jeho konzumácie, lebo prinesie vám len samé dobré veci.
Článok pokračuje na ďalšej strane ►►►