Na korpus potrebujeme:
- 100 g vlašských orechov
- 5 sušených sliviek
- 1 lyžica BIO kokosového oleja
Na plnku potrebujeme:
- 350 g nesolených kešu orechov
- 300 g malín
- 1 banán 2 lyžice medu
- 120 g BIO kokosového oleja
Na ozdobenie:
- 1 avokádo
- 1 banán
- 2 lyžice kakaa
- čerstvé maliny
- čerstvá mäta
Postup:
Najprv si pripravíme korpus:
- V sekacom mixéri najemno rozomelieme orechy (až kým sa z nich začne uvoľňovať olej a orechy sa začnú spájať), slivky, ktoré boli predtým namočené vo vode, a roztopený kokosový olej.
- Dostaneme lepivú zmes. Natlačíme ju na dno tortovej formy (s priemerom 20 cm) vystlanej papierom na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky.
Plnka:
- Kešu orechy, ktoré boli celú noc namočené vo vode, rozmixujeme postupne na hladkú kašu. Postupne pridávame maliny, banán, med a kokosový olej.
- Dohladka rozmixovanú zmes nalejeme na stuhnutý korpus. Dáme do chladničky stuhnúť min. na 4 hodiny.
Na ozdobenie:
- Zrelé avokádo, banán a kakao rozmixujeme na kašu.
- Pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme kakaový krém na stuhnutý koláč.
- Na záver môžeme dozdobiť čerstvými malinami a lístkami mäty.