Recept na najlepšiu tvarohovú klasiku máme z redakcie Dobré jedlo.
Na korpus:
- 200 g rozmixovaných maslových sušienok
- 45 g roztopeného masla
Na nálň:
- 600 g jemného tučného tvarohu alebo smotanového syra
- 130 g práškového cukru
- 150 ml smotany na šľahanie
- 25 ml citrónovej šťavy
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- drobné ovocie na ozdobu
Postup:
- Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno formy s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Sušienky zmiešajte s maslom a zmes natlačte na dno formy. Pečte asi 10 minút.
- Do veľkej misy dajte tvaroh, cukor, smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a dobre rozmixujte. Pozor, neprešľahajte šľahačku! Pridajte vajcia a znova premiešajte. Zmes vylejte na predpečený korpus.
- Formu s cheesecakom dajte do plechu s vodou a tak vložte do vyhriatej rúry alebo na dno rúry dajte plech s horúcou vodou, ktorá bude počas pečenia vytvárať paru. Takto pečte 45-50 minút.
- Cheesecake nechajte aj po upečení ešte hodinu v rúre pri otvorených dvierkach. Potom ho vyberte a počkajte, kým úplne
vychladne. Až potom ho vložte do chladničky aspoň na 4-5 hodín, najlepšie však na noc. Podávajte ozdobený ľubovoľným drobným ovocím.
Pripravila s foodstyling: Veronika Kollárová
VIDEOtip: