Sto gramov cukety má približne len 80 kJ. Jej výhodou však nie je len nízky počet kalórií. Cuketa obsahuje okrem vitamínov skupiny B, vitamínu C a A, aj minerály ako napríklad draslík, horčík či železo. Je ideálnou zeleninou na obohatenie jedálneho lístku. Stačí ho skombinovať s ďalšou chutnou zeleninou a ľahký recept je na svete. Z nasledujúcich ingrediencií si pripravíte štyri porcie.
Potrebujeme
- 4 menšie cukety
- 4 zemiaky
- 3 väčšie paradajky
- 4 plátky syra
- 4 strúčiky cesnaku
- koriander
- 5 lyžíc olivového oleja
- petržlenovú vňať
- soľ
- korenie
Postup
- Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kolieska a na chvíľu dajte do vriacej vody.
- Na kolieska nakrájajte cuketu a paradajky. Nadrobno nasekajte petržlenovú vňať.
- Do zapekacej nádoby dajte trochu oleja. Potom tam poukladajte zemiaky, následne paradajky a na záver cuketu.
- Každú vrstvu posoľte, pridajte koriander, trochu cesnaku a petržlenovú vňať.
- Pri poslednej vrstve všetko polejte olivovým olejom a navrch dajte plátky syra.
- Prekryte alobalom a dajte piecť na 30 minút, do rúry, ktorú ste predhriali na 200 stupňov Celzia.