Ak vám zvýšila ryža z predošlého dňa, tento recept je priam ideálny. Samozrejme, ryžu si môžete pripraviť aj čerstvú, pretože tato zdravá večera stojí za to. Navyše bude fakt rýchlo hotová a môžete si ju dopriať, aj keď nechcete pribrať.
Potrebujete:
- 200 g uvarenej basmati alebo inej dlhozrnnej ryže
- na kocky nakrájané strúčiky cesnaku, pokojne aj 20
- 1 mrkva nakrájaná na kocky
- 5 luskov nadrobno nakrájanej fazuľky alebo 2 PL mrazeného hrášku
- 1 ČL octu
- 1 PL sójovej omáčky
- nasekaná vňať z jarnej cibuľky alebo pažítka
- soľ, čierne korenie, olej
Postup:
- V panvici rozohrejte 2 PL oleja a opečte na ňom cesnak dochrunkava.
- Prisypte mrkvu a fazuľku (hrášok) a osoľte. Opekajte asi 3 minúty.
- Pridajte sójovú omáčku a ocot a dobre pomiešajte.
- Prisypte uvarenú ryžu, posypte asi 1 ČL čierneho korenia a 1/2 ČL soli.
- Posypte vňatou z cibuľky (pažítkou) a dobre zamiešajte.
Dobrú chuť!