Logo
Reklama

Je dôležité opláchnuť ryžu pred varením? Dôvod, na ktorý ste vôbec nemysleli!

Pri preplachovaní tepelne neupravenej ryže sa dokážeme zbaviť až 20 % mikroplastov.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

Pre miliardy ľudí je ryža základnou potravinou a predsa sa stále vedie diskusia, či ju treba pred varením prepláchnuť. Okrem obsahu škrobu a nežiadúceho arzénu je tu ešte jedna dôležitá vec, ktorú by sme nemali opomínať.

Diskusia

(0)

Autor článku

Po manažérskej pozícii v divadle pôsobí od roku 2007 ako novinárka. Venovala sa spravodajským témam, zákulisiu televíznej tvorby a od roku 2022 problematike zdravia. Okrem písaného textu pripravuje aj obrazové a video materiály, zabezpečuje obsah na sociálnych sieťach. Má za sebou vysokoškolské štúdium teatrológie na VŠMU a poľštiny na FF UK.
Výber pre vás