Logo
Reklama

Za hrsť zdravia. Pripravte si tradičnú slovenskú polievku

pôstna hŕstková polievka

recept: 
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 1 HODINA
• za hrsť strakatej fazule • za hrsť hrachu
• za hrsť šošovice
• 1 cibuľa
• 1 strúčik cesnaku
• 2 mrkvy
• 2 petržleny
• soľ, mleté čierne korenie
• petržlenová vňať na ozdobu
1. Fazuľu, hrach a šošovicu zalejte vodou a nechajte cez noc odležať. Na druhý deň vodu zlejte a strukoviny dajte variť s cibu- ľou a cesnakom do čistej vody. Varte, kým strukoviny zľahka nezmäknú.
2. Potom prid

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Reklama

Trochu šošovice, trochu hrachu... Kedy ste si naposledy uvarili babkinu hŕstkovú polievku? Bude vám to po nej aj lepšie myslieť.

Diskusia

(0)

Výber pre vás