Šálka jahôd denne dokáže znížiť krvný tlak až o osem percent, tvrdia štúdie. A polovička šálky denne zas zredukuje riziko infarktu až o 32 %. Navyše sú nesmierne chutné. Potrebujete ešte viac dôvodov, prečo sa jahôd napchať do sýtosti?
Vyskúšajte recept na vynikajúcu jahodovú bublaninu, ktorú priniesla stránka Dobré Jedlo. Hotovo budete mať do hodinky.
Potrebujete:
- 3 vajcia
- trištvrte hrnčeka krupicového cukru (môže byť aj trstinový)
- pol lyžičky mletej vanilky
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipku soli
- nastrúhanú citrónovú kôru z polovice citróna
- 220 ml šľahačkovej smotany
- 500 – 750 g jahôd
- práškový cukor na posypanie
Postup na ďalšej strane...