POTREBUJEME:
- 4 ks plátky kuracích pŕs
- soľ
- mleté čierne korenie
- vegeta
- petržlenová vňať
- 4 rožky
- 4 vajcia
- 8 ks plátkov slaniny
- olej
- zeleninový vývar
- cibuľa
- ryža
POSTUP
- Umyté, osušené kuracie prsia rozklepeme na plát, ktorý osolíme, okoreníme a dochutíme vegetou. Rožky nakrájame na kocky a nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji. Petržlenovú vňať posekáme. Do misky dáme pokrájané rožky, zalejeme ich rozšľahanými vajcami, osolíme a okoreníme.
- Pridáme opečenú cibuľu s nasekanou petržlenovou vňaťou, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Plnku navrstvíme na rozklepané mäso a zvinieme. Zvinuté mäso obalíme dvomi plátkami prerastenej slaniny. Spojíme grilovacími ihlami a v panvici na oleji opečieme. Potom mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Podávame s uvarenou ryžou posypanou petržlenovou vňaťou a so šalátom.
Recept je z webu Dobré jedlo