Je to skvelé letné jedlo. Chuť mu dodá klobáska, a ak ste vegetariáni, tak výbornou alternatívou je tofu. Príprava je veľmi rýchla a teplé jedlo máte na stole hneď. Ak ho navaríte veľa a nestíhate zjesť, môžete ho zavariť a máte do zásoby na zimu. Tentokrát si ho pripravte v trúbe a už iné ani nebudete chcieť. Tip na recept máme z redakcie Dobré jedlo.
Zapekané lečo
Lečo z trúby.
Zdroj: Shutterstock
Na 4 porcie potrebujete:
- 1 cibuľu
- 1 klobásu alebo tofu
- 1 žltú papriku
- 1 červenú papriku
- 2 biele papriky
- 3 veľké paradajky
- 4 vajcia
- soľ, mleté čierne korenie
- masť alebo olej
- Na väčšej panvici rozpáľte masť alebo olej.
- Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Pridajte do masti alebo oleja a opekajte dosklovita.
- Klobásu alebo tofu nakrájajte na kolieska alebo kocky a pridajte k cibuli. Krátko opekajte.
- Papriku a rajčiny očistite. Papriku nakrájajte na rezance a paradajky na kocky. Pridajte ku klobáse alebo tofu.
- Osoľte, okoreňte a duste asi 10 minút.
- Podľa potreby podlievajte vodou.
- Pripravte zapekacie misky. Do každej naneste časť leča, v strede spravte jamku a rozklepnite do nej vajce.
- Dajte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte, kým bielky nezbelejú.
- Posypte korením a podávajte.
Dobrú chuť.