Patríte k milovníkom rýchlych receptov? Pripravte si lososa. Môžete ho jesť pokojne bez prílohy. Ak máte viac času, môžete si k nemu ešte pripraviť ľubovoľné cestoviny.
Potrebujeme:
- 500 g lososa
- 200 g čerstvých špenátových lístkov
- hrsť cherry paradajok
- cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- soľ
- korenie
- citrónovú šťavu
- olivový olej
Postup:
- Lososa opláchnite pod vodou a následne osušte. Na panvicu dajte olivový olej a rybu opekajte asi tri minúty.
- Rybu na chvíľku odložte a prekryte, aby ste ju udržali v teple.
- Na oleji, na ktorom sa piekla ryba orestujte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a paradajky, ktoré prekrojte na polovicu.
- Všetko zalejte smotanou a omáčku ochuťte soľou, korením a citrónovej šťavy.
- Na záver dajte do smotany lososa a špenát. Panvicu zavrite pokrievkou a varte ešte asi päť až osem minút. Potom servírujte.