Výhodou receptu je, že si ho môžete obmieňať podľa chuti. Ak vám nie je po chuti špenát, pokojne si plnku pripravte z menej výraznejšieho hlávkového šalátu. V tomto prípade však musíte plnku viac dochutiť, pomôcť vám môže i výber syra alebo rozličných byliniek. Fantázii sa medze nekladú.
Potrebujeme:
- 1,5 kg kuracích alebo morčacích pŕs
- 300 g čerstvých špenátových listov
- 100 g syra (vyberte si typ, ktorý má výraznejšiu chuť a máte ho radi, napríklad fetu alebo plesňový syr)
- cibuľu
- strúčik cesnaku
- lyžičku oregana
- soľ
- olej
- slaninu – môžete a nemusíte ju použiť
Postup:
- Špenátové listy dajte do hrnca s trochu vody a jemne ich sparte. Potom ich preceďte cez sitko.
- Jemne opražte cesnak a cibuľu, zmiešajte ich so špenátovými listami.
- Kuracie prsia rozrežte tak, aby z nich vznikol plát a vyklepte ich. Potom na mäso rozložte špenátový zmes a na ňu roztrúste alebo nakrájajte. Zrolujte a zachyťte špajľou alebo ihlicou na pečenie.
- Rolády potrite olejom, posypte oreganom, prípadne osoľte. Ak máte chuť a neprekáža vám slanina, môžete mäso prípadne ešte obaliť slaninou.
- Nádobu na zapekanie vymastite olejom a položte na ňu rolády. Dajte do rúry, ktorú predhrejete na 175 stupňov Celzia. Najskôr opečte do zlatista jednu stranu a potom rolády pretočte. Počas pečenia môžete podlievať vínom. Hotové bude asi za hodinu.