Po prvé, Ukrajina a Rusko patria k najvýznamnejším producentom obilia, po druhé Rusko dominuje vo vývoze pšenice. Ale žiadna panika. Stačí krízový plán, za ktorý nič nedáte. Chcete vedieť, aký chlieb piekli Slovenky po druhej svetovej vojne? V magazíne Dobré Jedlo majú od babičky super recept na gerheň. Tento vynález je nielenže zdravý ale aj úplne bez lepku. Namiesto pšenice sa totiž pripravuje z pomletej sušenej kukurice, teda kukuričnej múky. Dá sa povedať, že gerheň je vlastne upečené kukuričná kaša. Jeho príprava vám potrvá 10 minút, upečiete za 40 minút.
Potrebujete:
- 400 g kukuričnej múky
- 1 vajce
- 80 ml oleja
- 1 lyžicu cukru
- 20 g droždia
- 200 ml mlieka
- soľ
- bravčová masť na vymastenie plechu