Či už siahnete po bobuľovom ovocí, marhuliach, jahodách alebo neskôr po broskyniach, vždy bude chutiť výborne. Potešte rodinu a urobte chutnú domácu bublaninu s ovocím podľa receptu z Dobrého jedla. Príprava spolu s pečením vám zaberie asi hodinu a pol. Počítajte s desiatimi až dvanástimi porciami. Zaručene vám zachutia.
Potrebujete:
Na cesto:
- 6 vajec
- 180 g krupicového cukru
- 50 g roztopeného masla
- 180 g polohrubej múky
- maslo na vymazanie formy
- polohrubú múku na vysypanie
- 500 g sezónneho ovocia
- 1 lyžica práškového cukru + na posypanie
Postup:
- Rúru zapnite na 180 °C a formu alebo plech potrite maslom a vysypte polohrubou múkou.
- Žĺtky spolu s polovicou cukru vyšľahajte na svetlú penu. Pridajte vychladnuté, roztopené maslo a jemne zapracujte. Bielky vyšľahajte s druhou polovicou cukru na pevný sneh. Múku preosejte. K žĺtkovej zmesi pridajte polovicu múky, polovicu vyšľahaného snehu a zapracujte. Pridajte druhú polovicu múky i snehu a zamiešajte.
- Cesto vylejte do pripravenej formy. Ovocie dajte do misy, pridajte lyžicu práškového cukru a premiešajte. Takto pripraveným ovocím posypte cesto.
- Formu vložte do rúry a pečte 25 až 30 minút. Urobte test špajľou. Nechajte vychladnúť. Nakoniec bublaninu posypte práškovým cukrom a môžete podávať.