Medzi jedlom a sadnutím pred televízor musí uplynúť hodina. Vedci z univerzity v Massachusetts odhalili, že rozdiel medzi jedlom zjedeným v kuchyni pri stole a na gauči pred televízorom je 288 kalórii. Môže za to aj poloha, v ktorej sedíte a najmä to, že po sebe upracete zo stola. Odporúčajú však, aby ste po jedle v kuchyni išli na prechádzku von a nezvalili sa hneď na gauč. Ak nemáte chuť niekam ísť, motajte sa po byte. Poutierajte prach, naplňte pračku, umývačku riadu, ožehlite pár vecí…
Koľko ste spali?
Ak ste v noci spali len päť a pol hodiny, prípadne menej, čakajte, že na druhý zjete o 1180 kalórii viac ako obyčajne. Je to približne jedna upečená jaternica.
25% menej
Vymeňte veľký tanier za menší. Zjete o dvadsaťpäť percent menej a opäť ušetríte päťsto kalórií, ktoré by ste museli spaľovať.
Šesť hostí je maximum
Doktor Brian Wansink, ktorému prischla prezývka Sherlock Holmes jedla, v jednej zo svojich kníh o zdravom stravovaní tvrdí, aby ste k sebe nepozývali viac ako šiestich ľudí. Ak je pri stole sedem a viac hostí, zjete takmer dvojnásobok toho, čo obyčajne.
Naštartujte spaľovanie
Použite namiesto soli čierne korenie. Budete trikrát rýchlejšie spaľovať.
Stačí nechať štvrtinu
Nechať štvrtinu jedla vždy na tanieri. Nemusíte ho vyhodiť, odložte ho na druhý deň ako desiatu alebo olovrant.
Ďalšie skvelé tipy nájdete na druhej strane