Strukovinový šalát so zeleninou
Potrebujeme :
- 60 g čerstvého špenátu,
- 2 cibuľky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 4 vajcia,
- 3 lyžice octu,
- 60 g zelenej fazuľky,
- 200 g brokolice,
- 40 g sójových orieškov,
- 150 g amaranthových bezvaječných cestovín,
- 3 reďkovky,
- 3 malé cukety,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- olivový olej.
Vylepšia imunitu i pleť. Čo všetko ešte dokážu reďkovky?
Postup
Cestoviny uvarené v posolenej vode scedíme a odložíme na teplé miesto. Reďkovky umyjeme a pokrájame na plátky. Brokolicu rozoberieme, vložíme do posolenej vody a spolu s fazuľkami uvaríme. Scedíme, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cukety aj so šupkou umyjeme, osušíme, nahrubo posekáme. Na kolieska pokrájanú cibuľku orestujeme v širšej panvici na olivovom oleji. Pridáme posekané cukety, posolíme, okoreníme a na miernom plameni pár minút orestujeme. Vložíme scedenú brokolicu s fazuľkou, lístky špenátu, plátky cesnaku, zamiešame a asi 3 minúty spolu všetko orestujeme.
Nakoniec vmiešame scedené cestoviny. Dozdobíme kolieskami reďkovky a posypeme sójovými orieškami. Vodu dáme variť do vyššieho hrnca. Keď voda zovrie pridáme soľ , ocot a jemne do nej vyklepneme vajce. Varíme asi 3 minúty. Šalát dáme do hlbšej misy a na povrch dáme vajcia.