Špenátový šalát s klíčkami a mungom
Špenátový šalát s klíčkami a mungom
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme :
- 3 vajcia uvarené natvrdo,
- 80 g listov čerstvého špenátu,
- 1 ružová cibuľa,
- 1 zväzok reďkovky,
- sušený cesnak,
- klíčky šošovice ,
- mungo šošovica,
- soľ,
- mleté biele korenie,
- olivový olej.
8 receptov na zdravé zelené raňajky. Pre lepší deň a náladu!
Postup
Ružovú cibuľu s reďkovkou očistíme, pokrájame, posolíme a necháme chvíľu postáť. Mungo šošovicu krátko povaríme v posolenej vode do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vajcia olúpeme a rozkrojíme na polovice. Listy špenátu opláchneme, osušíme a dáme do misy. Olivový olej ochutíme sušeným cesnakom, soľou a mletým bielym korením. V mise spolu zmiešame lístky špenátu s reďkovkou a cibuľou. Pridáme klíčky šošovice, uvarenú mungo šošovicu a prelejeme ochuteným olivovým olejom.
Zdravý tip: Časť špenátu môžeme nahradiť medvedím cesnakom.