Tiramisu s jahodami
Zdroj: Shutterstock
Potrebujeme:
- 500 g mascarpone
- 500 g čerstvých jahôd
- 200 g cukrárskych piškót
- 2 kelímky šľahačkové smotany 31%
- 4 lyžice práškového cukru
- 6 plátkov želatíny
- tortová forma (24 cm) alebo iná vhodná nádoba
Postup:
- Umyté a odkvapkané jahody prekrojíme, zasypeme 2 lyžicami cukru a roxmixujeme na pyré, 10 jahôd si odložíme nabok. Vyšľaháme si šľahačku do tuha. Mascarpone vymiešame so zvyšným cukrom a pridáme jahodové pyré, znovu ručným šľahačom vymiešame. Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale.
- Do jahodového mascarpone pridáme vyšľahanú šľahačku. Do želatíny, ktorú sme si pripravili podľa návodu, pridáme 3 lyžice jahodovej hmoty, zamiešame a pridáme k jahodovému krému, znovu prešľaháme.
- Dno tortovej formy vyskladáme piškótami v jednej vrstve, zalejeme polovicou jahodového krému, posypeme nadrobno nakrájanými jahodami, dáme ďalšiu vrstvu piškót a zvyšok krému. Hotové tiramisu dáme stuhnúť do chladničky.
Ďalšie jahodové recepty >>>