Raňajky I: JOGURT S TVAROHOM A OVOCÍM

5 minút

Potrebujete:

10g sušených tekvicových semien, 8 lyžíc bieleho selského jogurtu s biokultúrou bifi (160 g), pol banána (65 g), 2 záhradné jahody (26 g), štvrť lyžice medu (4,5 g), 5 a štvrť lyžice jemného hrudkovitého 2,5-percentného tvarohu (89,25g) a pol lyžice sušeného goji (6g)

Postup:

Semená polámte na malé kúsky a nasypte s ovocím do misky s jogurtom a tvarohom. Na záver prisypte goji.

Jogurt s tvarohom a ovocímJogurt s tvarohom a ovocím
Jogurt s tvarohom a ovocím
Zdroj: Shutterstock

Raňajky II: MAFINY

30 minút

Potrebujete:

200g ovsených vločiek, 2 tégliky bielkovinového jogurtu (280 g), 2 banány (260 g), 200ml polotučného 1,5% mlieka, 4 lyžice medu (72g) 2 vajcia (110 g), 8 g kypriaceho prášku do pečiva, 6 vlašských orechov (18 g), 2x dávka vegánskeho proteínu (60g)

Postup:

Ovsené vločky rozmixujte na múku. V miske ich zmiešajte s roztlačenými banánmi a následne so všetkými ostatnými surovinami. Cesto dávkujte do formičiek na mafiny, najlepšie silikónových. Mafiny pečte 20 až 25 minút na 200 stupňoch. Konzumovať treba predpísané množstvo mafinov.

Ovocie a chudnutie: Ktoré si dopriať a ktoré radšej vyradiť z diétneho jedálnička?

Raňajky III: RYBACIA NÁTIERKA S PEČIVOM

7 minút

Potrebujete:

1 konzervu drveného tuniaka vo vlastnej šťave (130 g), 1 a štvrť krajca celozrnného ražného chleba, ideálne kváskového (62,5 g), 2 a štvrť lyžičky živočíšneho masla (11,25 g), 1 lyžičku plnotučnej horčice (9 g), štvrť jarnej cibuľky (11 g), 2 rajčiny (150 g), štvrť žltej papriky (18,75 g)

Postup:

Z masla, rýb a cibuľky spravte nátierku a rovnomerne ju naneste na pečivo. Konzumujte so zeleninou.