Ryžové chlebíčky, extrudované potraviny
Zdroj foto v texte: Shutterstock.com
Trvanlivé potraviny ako knäckebrot, ryžové chlebíčky, burizóny, cornflakes alebo raňajkové cereálie obsahujú málo vody, preto je v nich energia viac koncentrovaná, ako v celozrnnom čerstvom pečive. A majú tiež vysoký glykemický index. Jeden kúsok je síce ľahučký a pôsobí, ako by sme nič nejedli, no málokomu postačí k sýtosti len pár plátkov a väčšinou schrúmeme podstatne viac kalórií, ako keby sme zjedli krajec poctivého chlebíka. Knäckebrot a ryžové chlebíčky práve preto nie sú vhodné nielen pri redukcii, ale ani pri udržiavaní hmotnosti! Tušili ste, že glykemický index ryžového chleba je vyšší, než má čokoláda?
Mohlo by vás zaujímať:
- Z novinky vo výžive striasa: Extra zdravé pečivo je hitom už aj v Čechách. Skúsite?
- Zlú náladu zdravo zajedzte. 9 jedál proti stresu a depresii
- 6 zdravých potravín, ktoré majú svoje ALE. Aj chia a kokosový olej!
- Detox od mäsa prospeje, no úplne ho nezatraťte! Spoznáte jeho kvalitu?