Rebarborovo-jahodový sirup 

Využite sezónu rebarbory ​​a pomôžte jej vydržať ešte dlhšie! Pripravte si z nej jednoduchý sirup, ktorého chuť dokonale doplnia jahody. 

Rebarbora sa neodporúča jesť surová, vždy ju preto dobre povarte.Rebarbora sa neodporúča jesť surová, vždy ju preto dobre povarte.
Rebarbora sa neodporúča jesť surová, vždy ju preto dobre povarte.
Zdroj: Shutterstock

Potrebujeme: 

  • 250 g nakrájaných jahôd
  • 500 g  nakrájanej rebarbory
  • 1 kg cukru
  • 1 l vody 

Postup: 

  1. Rebarboru a jahody dajte do hrnca, pridajte lyžicu cukru a zalejte 200 ml vody. Tút zmes varte približne 15 minút. Potom jahody a rebarboru roztlačte alebo jemne rozmixujte a uložte na 24 hodín do chadničky.
  2. Uvarte si vodu s cukrom. Zmes jahôd a rebarbory nechajte odkvapkať cez husté sitko, potom ju pridajte do vody s cukrom a priveďte do varu. 
  3. Hotový sirup nalejte do sklenených fliaš a skladujte na chladnom a tmavom mieste.