Reďkovky sú ideálnym spestrením jedálneho lístka. Hodia sa do zeleninových šalátov i ako ozdoba na nátierky. Potešia vás nielen výbornou chuťou, ale i svojimi účinkami na zdravie. Čerstvé vydržia maximálne dva až tri dni, potom začnú vädnúť. Pred uskladnením jej odstráňte lístky, nebudú ju zbytočne oberať o vlhkosť. Kým ich doma odložíte, umyte ich vodou a zabaľte do vlhkej utierky.
Podporia imunitu
Reďkovky sú výborným zdrojom vitamínu C, ktorý je nevyhnutný pre správne fungovanie imunitného systému. Céčko pôsobí v tele ako antioxidant, ochranca proti škodlivým voľným radikálom. Denne by ste mali prijať približne sto až dvesto mikrogramov tohto vitamínu, čo zodpovedá množstvu tristo až šesťsto gramov reďkoviek, uvádza eatsmarter.de. Samozrejme nemusíte jesť len túto zeleninu, zdroje sú skutočne pestré.