Jesť jablká je chutné aj zdravé, pretože sú bohaté na vitamíny, antioxidanty aj vlákninu, ktoré obsahuje najmä šupka. Vyskúšajte niektorý z týchto famóznych receptov:
Rýchly jablkový koláč
Potrebujeme:
- lístkove cesto
- 2 jablká
- marhuľový džem
- 5 lyžíc mlieka
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 lyžice cukru
- 1/3 lyžice škorice
Postup:
- Lístkové cesto si rozdeľte rovnomerne na 3 rovnaké časti, ktoré natrite džemom podľa chuti. Džem nenatierajte až k okrajom, aby sa vám cesto pri rolovaní pekne zalepilo. Jablká si nakrájajte na menšie kúsky a poukladajte ich na cesto s džemom.
- Všetky 3 časti cesta osobitne zrolujte. Keď máte rolky hotové, začnite ich na plechu s papierom na pečenie stáčať do podoby osieho hniezda.
- V pohári si zmiešajte mlieko a olej a natrite ním koláč. V druhom pohári si zmiešajte cukor a škoricu a posypte nimi vrch koláča a na záver ho ešte na vrchu jemne popritláčajte
- Jablkový koláčik pečieme 25-30 minút pri teplote 180 °C.