Večerajte ako obvykle
Ak sa chystáte na nočnú, pokojne si dajte okolo siedmej večeru ako zvyčajne. „V tejto večeri odporúčam zabezpečiť si sacharidy s vlákninou, čiže mať na tanieri napríklad ryžu, zemiaky, cestoviny či chlebík, ideálne celozrnné alternatívy. K tomu pridať akúkoľvek zeleninu, čerstvú či tepelne upravenú, ktorá urobí objem, zasýti a podporí peristaltiku. Odporúčam zabezpečiť si v jedle aj zdroj tuku, napríklad vajce, tvrdý syr, orechy, olej, semienka," vysvetľuje odborníčka na výživu.
"A nezabúdať na zdroj bielkovín. Mäso odporúčam predovšetkým chudšie, hovädzie a bravčové sa trávi dlhšie a môže vás zaťažiť. Alebo ryby, pokojne tučné morské ako losos, makrela. Pstruh je výborný, ale po chvíľke budete hladní. Skvelým zdrojom živočíšnych bielkovín sú tiež vajíčka, syry ako mozzarella, eidam, parmezán. Rastlinné zdroje bielkovín sú napríklad tofu, tempeh, strukoviny,“ radí Nicol. Krátko pred odchodom do práce ešte odporúča malé jedlo s obsahom cukrov v kombinácii s bielkovinami a tukmi, napríklad jablko, skyr jogurt a napolitánku.