Logo
Reklama

Nový vedecký pohľad na cukor a srdce: Tieto maškrty sú povolené!

Švédsky vedci zistili, že občasný koláčik, kúsok čokolády, či maškrta môže srdcu prospieť viac ako úplne vyradenie pridaného cukru z jedálnička.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

O pridanom cukre v jedle sa popísalo množstvo negatív a všetci vieme, že nášmu telu jednoducho škodí. Švédski vedci sa zamerali na jeho súvislosť so srdcovo-cievnymi ochoreniami a prišli na zaujímavú vec. Nie je cukor ako cukor!

Diskusia

(0)

Autor článku

Po manažérskej pozícii v divadle pôsobí od roku 2007 ako novinárka. Venovala sa spravodajským témam, zákulisiu televíznej tvorby a od roku 2022 problematike zdravia. Okrem písaného textu pripravuje aj obrazové a video materiály, zabezpečuje obsah na sociálnych sieťach. Má za sebou vysokoškolské štúdium teatrológie na VŠMU a poľštiny na FF UK.
Výber pre vás