Máte na čosi chuť, tak siahnete po „neškodnej" potravine, len aby ste nepribrali? To, že by sa ani tie zdravo vyzerajúce nemali používať v snahe schudnúť, nedávno uviedla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Správa agentúry OSN pre zdravie tiež naznačuje, že dlhodobé používanie môže byť spojené so zdravotnými rizikami, upozorňuje LiveScience. Všetko nasvedčuje tomu, že sa to týka aj prírodných prísad, ktoré sme doteraz považovali za úplne bezpečné.
K tomuto záveru WHO dospela na základe preskúmania viac ako 280 štúdií týkajúcich sa dotknutej potraviny. Z prehľadu tiež vyplýva, že dlhodobé používanie týchto sladidiel môže byť spojené s mierne zvýšeným rizikom cukrovky 2. typu, kardiovaskulárnych ochorení a predčasného úmrtia z akejkoľvek príčiny u dospelých.
O akú potravinu ide? Pokračovanie na ďalšej strane...